Biografie

Het was december 1968

Om precies te zijn op zaterdagmorgen 21 december, het begin van de winter, om 8:35 uur stuurde ik mijn eerste muzikale noten, in de vorm van een oorverdovend geschreeuw, de slaapkamer van een klein boerderijtje in het Achterhoekse Gaanderen binnen.

In Gaanderen beleefde ik ook heel mijn jeugd. Al op heel jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de muziek. Met enige regelmaat ging ik met vader mee om sigaretten te kopen in Café Meijnen, toen de thuishaven van de band Normaal. Bennie Jolink pakte me dan op en zette me op tafel met de woorden “zo schoon deern, zing voor mij eens een mooi liedje”. Dit monde dan uit in het nummer “Marietje” van Hydra, dit omdat het een populair nummer in die tijd was en ik het goed kon zingen. Na het “optreden” kreeg ik dan een knaak of een glas limonade van Bennie.

In mijn schooltijd mocht ik graag mee doen aan optredens op school in de vorm van een “Soundmixshow” of een “Playbackshow”. Echter begon mijn muzikale loopbaan pas in 2011. Door mijn werk kwam ik in verschillende verpleeghuizen waaronder 1 in Pannerden, waar ik 2 jongens leerde kennen die daar de ouderen vermaakten met hun zang. Ik bleef met regelmaat ook even staan kijken en raakte wat aan de praat. Na een paar keer oefenen ben ik ook op gaan treden in dit verzorgingshuis. Deze ouderen zijn altijd een zeer dankbaar publiek geweest voor mij en ik zal ook altijd graag blijven optreden voor deze groep mensen. Al snel kreeg ik weer het plezier in het zingen en stond in mum van tijd niet meer alleen in dat ene verpleeghuis in Pannerden, maar in vele verpleeghuizen in de gehele omtrek. Niet lang daarna dook ik voor de eerste keer de IBeat studio in Zelhem binnen om voor het eerst van mijn leven een aantal nummers op te nemen. Het worden een aantal covers van artiesten die mijn grote voorbeeld zijn, zoals: Marianne Weber, Corry Konings, Rita Hovink en Dana Winner.


Op 29 juni 2014 kom mijn debuutsingle “Alles wat ik vraag” uit. In datzelfde jaar komt ook nog het nummer “Kom jij eens hier” en mijn eigen geschreven nummer “Van mij!” uit. In maart 2015 komt mijn 4de nummer “Ik ben met jou uitgepraat” uit. Een nummer uit de Goldstar studio van Emiel Hartkamp en Norus Padidar. Later in dit jaar neemt ik nog drie duetten op, 3 schitterende covers die door treurige omstandigheden helaas nooit officieel zijn uitgekomen.

2 jaartjes eerder was ik tijdens een optreden, mijn ondertussen zeer goede vriend, Willem Jansen tegengekomen. We kwamen erachter dat we erg dicht bij elkaar woonden en spraken af om een keer op de koffie te komen. Buiten dat er koffie gedronken werd, zijn we ook eens in de oefenruimte gedoken en probeerde we wat duetten. Tot onze verbazing klonk dit geweldig. Die vriendschap groeide verder en we starten al niet veel later, samen met onze vaste geluidsman, het programma “Muziek uit het Hart”. In 2017 verraste Willem mij met de vraag of ik samen met hem een duet op wilde nemen. Het nummer met de titel “Het mooiste uit het leven” deed het waanzinnig goed in zowel Nederland als in België.

We werden steeds vaker gevraagd om ook buiten “Muziek uit het Hart” samen op te komen treden  blijft en daarom besluiten we in 2020 deze samenwerking verder uit te breiden en voortaan ook als duo verder te gaan. Dubbel Solo is geboren. In september 2021 kwam onder deze naam ook onze debuutsingle “Samen sterker dan ooit” uit. Ook zijn we sinds 2021  als Dubbel Solo te boeken, maar daarnaast zijn we beiden ook nog steeds te boeken als soloartiest.

Alle mijn uitgebrachte nummers kun je vinden in de discografie.