Biografie

We schrijven Spijk (GLD), het eerste dorpje aan de Rijn……..

Het is mei 1960 en het inwoneraantal in het pittoreske dorpje stijgt met 1 persoon, 

Willem wordt hij genoemd. Willem is de 4de in de lijn van 5 van het gezin Jansen. Willem groeit op in het dorpje waar hij ook naar basisschool gaat. Rond zijn 12de jaar kwam Willem in aanraking met de muziek.
Dit was door het plaatselijke tamboerskorps, ETS genaamd. Willem begon in het korps als trompettist, hij speelde de klaroen. Later toen het korps verder werd uitbreid ging Willem de schuiftrombone spelen. Het meespelen in het tamboerkorps is een gouden tijd voor hem.

Rond zijn 16de jaar werden de piratenzenders in Nederland een begrip en ook in huize Jansen werd er een geheime zender begonnen. Door deze zender ging Willem zijn interesse steeds meer naar de Nederlandstalige muziek en ontdekte al snel dat ook het zingen wel in zijn straatje paste en zong vaak mee als 2de stem op de bekende platen van toen.

Willem werd 18 jaar en dat betekende in die tijd dat er een tijd kwam van groene pakjes, tijgeren en geschminkte gezichten kwam of te wel de diensttijd deed de intrede voor Willem. Na zijn diensttijd leerde Willem zijn steun en toeverlaat kennen waarmee hij later trouwde en kinderen kreeg. Vandaag de dag telt de familie Jansen 2 kinderen en zijn Willem en zijn vrouw zijn trotse opa en oma van 4 kleinkinderen. Je begrijpt dat er door deze enorme bezigheden in die jaren er maar weinig tijd was voor de muziek, maar het bloed kruipt waar het niet kruipen kan en de muziek bleef Willem altijd prikkelen……

Het was uiteindelijk 2012. Een neef van Willem was ondertussen ook bezig in de muziek en samen leek het ze wel leuk om iets samen te gaan doen. Ze kochten samen voor ieder een gouden jas en een blonde pruik en voilà Jan en Alleman was een feit. Al snel kregen ze boekingen voor leuke kleine feestjes, maar ook kwam al snel de smaak naar meer en besloten ze ieder een eigen solocarrière te beginnen. Voor Willem begon zijn solocarrière in 2014 met een nummer voor zijn eigen vrouw genaamd “Want ik hou zo van jou”. In de loop van de jaren volgde er nog vele solonummers in zijn repertoire.

In 2012 kwam Willem tijdens een optreden, toen als Jan en Alleman, Meriam tegen wat gelijk klikte. Al snel werd er een afspraak gemaakt om eens koffie te drinken en de oefenruimte van Willem in te duiken om eens te luisteren of ze ook samen wat konden beteken. Het klonk vanaf het begin erg lekker en in 2014 begonnen Willem en Meriam, samen met hun geluidstechnicus  hun eigen programma Muziek uit het Hart. Een programma voor de speciale doelgroepen en zorginstellingen. Mede daardoor groeide hun samenwerking enorm uit en zagen steeds meer mensen hun als Duo.

In 2017 kwam er zelfs een gezamenlijk nummer uit wat luisterde naar de titel “Het mooiste uit het leven”. In 2020 besloten ze deze samenwerking verder uit te breiden en ook als duo verder te gaan. Dubbel Solo was geboren en in september 2021 kwam onder deze naam ook hun single “Samen sterker dan ooit” uit. Vandaag de dag zijn ze samen te boeken als Dubbel Solo, maar daarnaast zijn ze beiden ook nog steeds te boeken als soloartiest.