STICHTING  VOLGG

De meeste zal het nog niet ontgaan zijn maar Dubbel Solo is trotse ambassadeur van Stichting VOLGG. Wij zijn al jaren vrijwilligers bij deze fantastische stichting. Elk jaar gaan wij als vrijwilligers mee om te helpen zodat de deelnemers een onvergetelijke vakantie hebben waar ze nog lang van kunnen nagenieten. En de daaropvolgende reünie waar alle deelnemers onder andere een DVD krijgen van de reis, verzorgen wij de muzikale omlijsting (waar collega artiesten nog altijd welkom zijn).

Hoe wij dit gaan invullen leest u verder naar onderen maar we horen jullie denken wie of wat is Stichting Volgg ?

Sinds 2003 bied de Stichting een korte vakantie naar Disneyland Parijs aan en voor mensen met een beperking. De reis wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die zich hiervoor belangeloos inzetten. Vanaf 1 januari 2010 is er een officiële stichting voor in het leven geroepen, Stichting Volgg. Dit staat voor ‘Vrijwilligers Organisatie Lichamelijk & Geestelijk Gehandicapten’. De groep vrijwilligers die meegaat als begeleiding bestaat uit mensen die in de zorg werken, een arts/verpleegkundige, leiding met hun eigen bewoners en familieleden van cliënten. Er zijn zeven bestuursleden binnen Stichting Volgg, zij zorgen voor boekingen, planning, indelingen en het logistieke gedeelte.

Net als zovelen heeft ook deze stichting het moeilijk om in deze tijden de reis voor elkaar te krijgen, vooral omdat de prijzen de pan zijn uitgerezen. Toch zullen wij er als stichting er alles aan doen dat we het toch voor elkaar te krijgen dat we deze reis, waar velen een heel jaar naar uitkijken, door kan blijven gaan. 

Dubbel Solo wil om de stichting te helpen, hun financiële steentje bijdragen. Dit doen wij op verschillende manieren namelijk:

  • Tijdens onze optredens zullen we (als het mag van de organisatie) rondkomen met een collectebus.
  • Een groot deel van onze verkochte singles en merchandise gaat naar de stichting
  • Van de door onszelf georganiseerde muziekmiddagen en single presentaties gaat de opbrengst naar deze stichting.


Tijdens onze eerste jaar (2023) als ambassadeur hebben zo de stichting €1600- mogen overhandigen waarvoor, wij en de stichting, de gulle gevers en collega artiesten zeer dankbaar voor zijn. Wij hopen dat we dit jaar net zo’n mooi bedrag bij elkaar krijgen (en hopen stiekem op nog wat meer)

Wij zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van onze actie en hopen op heel veel steun!

Voor meer info over de stichting gaat u naar: 

Website: www.volgg.nl
Facebook: Stichting Volgg

Mocht u liever rechtstreeks willen doneren? Dat kan natuurlijk ook en wel via hun eigen website. Alvast bedankt!