Onder de Zomerzon

De Dubbel Solo muzikanten Meriam Bruggink als Willem Jansen zijn opgegroeid met muziek van Boney M. In 1978 had deze Duitse Discogroep een enorme hit in handen met het nummer ‘Rivers of Babylon’. Omdat Dubbel Solo op zoek was naar een lekker zomers nummer dat nostalgische klanken moest ademen kreeg producer en tekstschrijver Martin Sterken een uitdaging om een melodie te bedenken die aan hun wensen moest voldoen. Hij heeft de caribische sfeer van bovenstaand lied verweven in hun nieuwe single ‘Onder de Zomerzon’ die wederom bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt.

Hun fans kregen de primeur te horen tijdens de oergezellige singlepresenatie die op zondag 2 juli jl. plaatsvond bij Zaal Wieleman in Westervoort. De reacties die Meriam en Willem kregen waren allemaal positief. Het lukt hen telkens weer om een aantal collega-artiesten bijeen te krijgen die eveneens door hun fans ook op handen gedragen worden. Deze keer zorgden Marco de Hollander, Michel Wolsink, Arjan Plat en Denys voor een onvergetelijke middag.

Als de eerste tonen van de single hoorbaar zijn neig je al te zeggen dat het een plaat van Dubbel Solo is. Die eigen sound vormt eigenlijk de basis van hen repertoire welke samen met Martin Sterken bedacht is. Zowel Meriam als Willem zijn een voorstander van nieuw werk, maar sluiten niet uit dat ze ooit zelf een cover uitbrengen. Overigens zijn de titelsongs “Rivers of Babylon” en “Ein bißchen Frieden” van Nicole op sublieme manier verwerkt in deze heerlijk klinkende zomerplaat. Tijdens de gesprekken die ze hadden met Martin gaven ze aan dat deze evergreen ook leuke herinneringen oproept. Op die manier kwamen er puzzelstukjes op tafel die vervolgens met elkaar tot een hele puzzel zijn gevormd.

Als je Dubbel Solo boekt voor een optreden is het gegarandeerd een succes. Naast hun eigen solo liedjes zingen ze natuurlijk hun uitgebrachte duet-nummers en klassiekers die zorgen voor interactie met het publiek. De Optredens varieren van een half uur tot avondvullend en zijn geschikt voor iedereen. Tevens zijn ze te boeken als imitatie-act Meneer en Mevrouw de Bok 2.0

De CD-single ‘Onder de zomerzon’ is vanaf 5 juli 2023 verkrijgbaar. De clip, opgenomen door CreAgency, is te bewonderen bij de clipzenders en op Youtube. Dat daar deze keer veel tijd ingestoken is, blijkt wel als je de beelden bekijkt.

Link naar muziekportals: https://lnk.fuga.com/dubbelsolo_onderdezomerzon-1

Link naar videoclip:
https://www.youtube.com/watch?v=_Kqc6K91VXQ